Ratsastuskoulu

Tallin kotisivut ovat uudistumassa, uusi osoite on https://hopoti.com/fi-fi/stable/Ratsuniementalli. Nämä sivut sulkeutuvat 31.12.2022.

Ratsuniemessä toimii aktiivinen ratsastuskoulu, joka on SRL:n hyväksymä. Opetus tapahtuu pienryhmissä, joissa on korkeintaan neljä ratsukkoa yhtä aikaa kentällä. Näin opetus on sekä tehokasta että yksilöllistä, ja opettajalla on aikaa jokaiselle ratsastajalle. Ratsastustunnin pituus on 60 minuuttia (sisältäen selkäännousun, alku- ja loppukäynnit). Tuntien aikataulut ja hinnastot löydät yläreunan linkistä "ratsastustunnit ja hinnasto". Ota yhteyttä ja sovi sinulle paras aika ratsastaa! Opetusta on tarjolla joustavasti myös lukujärjestyksen ulkopuolella, ja tunnit voi maksaa käteisellä ratsastuksen yhteydessä.

Opetuksesta vastaavat Mika Malaska (Master-tason ratsastuksenopettaja), Linnea Tikka ja Annu Myllymäki (harrasteohjaajaopiskelija). Lisäksi säännöllisesti vierailevia valmentajia (mm. Jussi Ahtiainen, Petri Tolmunen, Suski Suomela-Fagerström...).

Ilmoittautumiset tunneille Hopotin kautta tai p. 044-5196922.

Hieman lisätietoa tavastamme toimia:

Panostamme niin hevosten kuin ihmistenkin hyvinvointiin. Hevoset tarhaavat koko päivän suurissa tarhoissa, olosuhteiden salliessa kaverin kanssa. Suurimmat tarhat remontoitiin syksyllä 2019, jolloin vanhat neliönmalliset tarhat korvattiin pitkillä ja kapeilla hiekkapohjaisilla tarhoilla. Uusissa tarhoissa hevoset liikkuvat selvästi aiempaa enemmän ja ovat aktiivisia ja hyväntuulisia. Pitkät tarhat mahdollistavat myös turvallisen "irrottelun" ja ehkäisevät erilaisia, liian pienissä tarhoissa tapahtuvan riehumisen aiheuttamia vammoja. Hevoset ruokitaan yksilöllisesti useita kertoja päivässä. Kaikilla hevosilla on vähintään yksi vapaapäivä viikossa, jolloin ne saavat olla täysin rauhassa ihmisiltä ja tohinalta. Kesäisin hevoset laiduntavat vapaasti tallin pihapiirissä olevilla laitumilla. Käymme säännöllisesti maastossa kaikkien hevosten kanssa hoitamassa niin omaa kuin eläintenkin korvienväliä. Teemme säännöllistä yhteistyötä satulasepän, kengittäjän, hevoshierojan, eläinfysioterapeutin, ratsuttajan ja eläinlääkärin kanssa. Hevosemme ovat meille tärkeitä työkavereita, joten niiden fyysisestä ja psyykkisestä kunnosta on pidettävä hyvää huolta! Hevosiamme koulutetaan jatkuvasti ja niitä totutetaan toimimaan erilaisissa tilanteissa. 

Ratsastuksessa tärkeää on kokonaisvaltaisuus ja ymmärrys siitä, miksi hevonen toimii siten kuin se toimii. Tullakseen hyväksi ratsastajaksi, ihmisen on osattava lukea hevosten elekieltä ja ymmärrettävä niitä pakoeläimenä. Hevosmiestaidot ovat tärkeä osa harrastusta. Niiden oppimisessa suurena apuna on, kun viettää aikaa tallilla ja puuhaa hevosten kanssa muutenkin kuin selästä käsin. Kun hevonen tulee tutuksi, jo yhdellä vilkaisulla näkee sen mielentilan ja fyysisen kunnon. Meillä kaikki halukkaat saavat itselleen hoitohevosen jonka kanssa voi touhuta. Hoitohevosen saamiseksi ei ole välttämätöntä käydä ratsastustunneilla. Kaikki halukkaat saavat myös osallistua tallin töihin kuten karsinoiden siivoukseen ja ruokintaan. Tallilla työskentely ja puuhaaminen on erinomaista fyysistä liikuntaa, yhteisöllistä toimintaa yhdessä muiden samanmielisten kanssa, se tekee hyvää psyykelle ja opettaa vastuullisuutta, oma-aloitteisuutta ja ahkeruutta. Ratsastus vahvistaa kehoa ja lihaksistoa, rentouttaa ja vähentää stressiä. Ratsastus on erinomaista downshiftausta myös aikuisille, tunnin aikana unohtuvat aika, paikka ja mikä tärkeintä, ne mieltä painavat (työ)asiat.

Tallillamme on hyvä ilmapiiri ja olemme tiivis yhteisö johon kaikki uudet tulokkaat otetaan hyvin vastaan. Juttuseuraa ja apukäsiä on aina tarjolla. Meillä on kivaa, ja annamme sen näkyä myös ulospäin! Varaudu siis kohtaamaan paljon iloisia ihmisiä kun astut tallin ovesta sisään... Säännöt ja rajat tuovat turvallisuutta toimintaan, ja meillä niin ihmisten kuin eläintenkin on hyvä olla. 

"Kun valitset Suomen Ratsastajainliiton jäsentallin, saat ammattitaitoisen opettajan, opetuskäyttöön soveltuvan, koulutetun hevosen sekä turvalliset olosuhteet harrastamiselle. Lisäksi tiedät, että hevosten hyvinvoinnista huolehditaan." 

Ratsuniemi on SRL:n hyväksymä jäsentalli. Lisätietoja SRL:n jäsenyydestä löydät netistä https://www.ratsastus.fi/ratsastamaan/loyda-oma-tallisi/
hepat7.jpg
33492_Srl_tunnus_sin.jpg