Tallin hevoset ja ponit:

Tallin kotisivut ovat uudistumassa, uusi osoite on https://hopoti.com/fi-fi/stable/Ratsuniementalli. Nämä sivut sulkeutuvat 31.12.2022.

"Vissi" 
suomenhevonen, s. 2003, sk. ~155cm

Vissi on kiltti mutta erittäin reipas ruuna, joka kävelee muut tallin asukkaat suohon. Vissi on maastossa turvallinen ja luotettava valinta, se pysyy käsissä vaikka kaikki muut säntäisivät kiitolaukkaan sen nenän edestä. Kentällä Vissi on reipas, ja sen vauhti vain kiihtyy jos ratsastaja jää vetämän ohjista. Entiselle ravurille tämä tarkoittaa "lisää vauhtia kiitos!", ja sitähän tästä kaverista löytyy. Vissin vauhti on hieman hidastunut iän myötä, ja nykyisin ruuna on ottanut Rollon paikan tallin luottoratsuna, jolla voi mennä kuka vaan. Vissi on toiminut Rakuunakillan perinneratsuna Lappeenrannassa sekä ollut mukana Tuntemattoman sotilaan kuvauksissa. Vissin koulutustaso on heB ja hyvänä ajohevosena se on paras kouluttaja ajamisen saloihin.

"Hoppis"

suomenhevonen, s. 2011, sk. ~160cm

Hoppis aloitti ratsun uran kesällä 2018 kun se muutti Ratsuniemeen, tätä ennen sillä ei ollut ollut edes satulaa selässä. Hoppis ratsutettiin aluksi heB-tasolle, ja sen koulutusta jatketaan kaiken aikaa. Ratsastaessa ruuna on kiltti, mutta se kaipaa tukea ratsastajalta eikä aina välttämättä ymmärrä, mitä siltä halutaan. Hoppis on kevyt ja pehmeä ratsastettava, ja se osaa halutessaan kulkea peräänannossa ja nostaa laukat vaikka paikaltaan. Taluttaessa ruuna yrittää usein päättää tempon ja suunnan, joten taluttajan tuleekin olla hereillä ja valmiina muistuttamaan Hoppista oikeasta suunnasta. Maastossa Hoppis on reipas ja peloton. Hoppis elää omassa kuplassaan, eikä pidä siitä, että sen tilaan tullaan. Tästä syystä muiden hevosten tulee pitää ruunaan turvaväli, sillä Hoppis potkii muita hevosia. Ihmisille ruuna on kiltti, ja se rakastaa rapsuttajiaan ikuisesti. Hoppis on hyvä ja pehmeä ajettava. 

"Hattis"

vuonohevonen, s. 2012, sk. 142cm

Hattis on kuvankaunis vuonohevosruuna. Ratsastaessa laiskahko, mutta toimii yleensä kivasti tunneilla. Joskus kun ei kiinnosta, niin tältä kaverilta irtoaa tallin isoimmat pukit. Ruunalla on pehmeät askelet, ja sen kyydissä on helppo ja hyvä istua. Hattis on kiltti hoitaa ja käsitellä. Ratsastaessa Hattis osaa olla omapäinen, ja se mieluiten kulkee turpa kaverin hännässä jolloin sen ei itse tarvitse ajatella mitään. Poni rakastaa ihmisiä ja leikkejä yli kaiken, ja se onkin saanut lempinimen "sirkusponi". Hyväluonteinen Hattis kävi ratsastusterapiakoulun, ja astui Rollon suuriin kenkiin keväällä 2021 aloittaen työt ratsastusterapiaratsuna.

"Minni"
risteytysponi, s. 2011, sk. ~115cm

Piskuisen pieni Minni-tamma muutti tallille sattuman kautta. Ponilla on joskus ollut elämässään hyvin huonot oltavat, joten Minni suhtautuu uusiin ihmisiin epäluuloisesti. Poni kuitenkin todellisuudessa rakastaa rapsutuksia ja huomiota, se vaan aina ensin pelkää että sitä taas lyödään. Ratsastaessa Minni osaa perusasiat ja siltä löytyy kentällä kolme askellajia. Kesken töiden Minni voi kuitenkin todeta, että nyt ei enää kiinnosta, ja se pysähtyy niille sijoilleen. Tässä kohtaa ratsastajalta vaaditaan napakkuutta saada poni uudestaan liikkeelle. Maastossa Minni viihtyy hyvin eikä pelkää mitään, joten se on turvallinen maastoponi. Minnin suurin intohimo ovat maastoesteet, koostaan huolimatta se on tallin parhaimmistoa päästessään radalle. Taustansa takia Minni tarvitsee tilaa, ja se voi harjatessa purra tai potkia jos se tai hoitaja kokee olonsa epävarmaksi. Ratsuna Minni toimii ihan pienilläkin lapsilla hyvin, mutta hoitotilanteissa mukaan tarvitaan rauhallinen ja varma, mielellään ponille tuttu ihminen.

"Heta"

suomenhevonen, s. 2009, sk. 145

Heta on kiltti ja herttainen suokkitamma, joka rakastaa rapsutuksia. Osaavalla ratsastajalla osaa kulkea peräänannossa ja hyppää todella hyvin. Hetalla on kisattu sekä koulua että esteitä. Heta tekee kaikentasoisia tunteja alkeista vaativiin, ja sillä voi myös ajaa. Yleensä Hetalle sopii kaikki, mutta joskus voi laukannoston yhteydessä tulla pieni ilopukki. Yleensä Heta on maastovarma ratsu joka menee mihin tahansa ja mistä tahansa, mutta joskus se on blondi ja saattaa tuijottaa kiveä varmana siitä, että se on vaaniva harmaakarhu. Heta on yhdessä Hottentotin ja Vissin kanssa tallin kovimpia kävelijöitä, ja se yleensä yrittää mieluummin ravata kuin kävellä loppukäynnit. Ajatuksena ehkä on, että pääsee nopeammin pois töistä jos juoksee?

Hottentotti
suomenhevonen, s. 2008, sk. 160

Hottentotti eli Hottis on hyvin rollomainen (ks. alla), massiivinen läsipää. Hottis on kisannut koulua vaA-tasolla, sekä esteitä. Nykyisin Hottiksella ei enää hypätä, vaan sen tehtävänä on opettaa ratsastajille koulukiemuroita ja puomityöskentelyä. Maastossa Hottis on varmajalkainen eikä se pelkää vettä, mitä nyt lätäköiden yli kuuluu sen mielestä hypätä massiivisella loikalla, ainakin jos laukataan. Hottentotin kävellessä pitkällä ohjalla kaverit tulevat ravia perässä pysyäkseen mukana. Hottentotti ei viihdy sisällä, vaan se kuuluu omasta mielestään ulos luontoon. Tämän se ilmoittaa kuopimalla karsinassa ja käytävällä. Jos Hottikselle tarjoaa tarhassa makupalan, se kulkee ihmisen perässä vaikka vapaana mihin vaan. Tallin muista suokeista poiketen Hottentottia ei ole koskaan koulutettu ajoon.

Muualle muuttaneet tai ikivihreille laitumille siirtyneet:

"Kiho"
eestin ratsuponi, s. 2011, sk. 137

Kiho-ruuna on kaunis ja mukava, joskin Poni isolla P:llä. Osaavalla ratsastajalla kulkee todella hyvin. Kiho rakastaa hyppäämistä, ja vauhti lisääntyy esteiden noustessa. Kiholla on hypätty jopa yli metrisiä esteitä! Hoitaessa Kiho mielellään maistelee ihmisten hihoja ja lapasia, eikä taluttaja yleensä ole Kihon ylin ystävä. Itseasiassa, Kiho vihaa taluttajaa ainakin ratsastustunneilla. Ruoka-aikaan Kiho kaipaa omaa rauhaa, koska se on ihan varma että myös ihmiset rakastavat heinää yhtä paljon kuin se, ja syövät kaikki herkut poniparan nenän edestä. Ratsastaessa Kiho on yleensä kiltti, mutta voi unohtaa työt nähdessään herkullisen ruohotupsun kentän laidalla... Kihon rakkaus ruokaan näkyy sen vatsan ympärysmitassa. Kiho myytiin yksityiskäyttöön.

"Valle"
shetlanninponi, s. 2016, sk. n. 100

Valle on pieni poniruuna, jolla on pilkettä silmäkulmassa. Tästä kertonee sekin, että muutettuaan Valle ensimmäisen 20 minuutin aikana karkasi tarhastaan kolmesti. Vallen seikkailujen myötä shettistarhaan tuli ensin sähkölankojen lisäksi laudat, lopulta myös lammasverkko. Rupesi Vallekin pysymään aitojen sisäpuolella. Ratsastaessa Valle on reipas ja innokas, vaikkei vielä kovin osaava. Ruuna yrittääkin välillä korvata osaamista vauhdilla, ja sillä on tallin tikuttavin askel. Valle on kiltti, mutta voi hoitaessa hamuilla ratsastajan taskuille herkkupalojen toivossa.  Valle palasi ylläpitosopimuksen päätyttyä omistajalleen.

"Norre"
shetlanninponi, s. 2013, sk. n. 100

Norre on toinen tallin shettiksistä. Erittäin kiva ja kiltti poni, jolle käy kaikki. Tarhassa Norre on tallin suurin ori, ainakin omasta mielestään. Ratsastaessa Norre on ihanan tasainen, sillä on helpot askellajit ja tasainen liike. Norre rakastaa maneesin hienoa hiekkaa, ja sen mielestä tunnit on aina aloitettava piehtaroinnilla. Riippumatta siitä, onko ponilla satula tai vaikka ratsastajakin jo kyydissä. Se vaan ei voi vastustaa hiekan vetovoimaa. Myöskään Norre ei ole kovin osaava, mutta siltä kuten Valleltakin löytyy kolme puhdasta askellajia ja molemmat ovat passeleita alkeisratsuja. Norre palasi ylläpitosopimuksen päätyttyä omistajalleen.

"Lola"

eestinhevonen, s. 2008, sk. ~148

Lola on rauhallinen ja kiltti tamma, ratsastaessa välillä jopa laiska. Jos ratsastaja jää vain matkustamaan, Lola ei varmasti liiku käyntiä kovempaa. Laukannostoissa voi irrota pienet pukit. Lola on erittäin massiivinen rungoltaan, joten sillä voivat ratsastaa niin lapset kuin aikuisetkin. Lolalla on pehmeät askelet, ja sen kyydissä on miellyttävä istua. Taso heC/B. Lola myytiin yksityiskäyttöön.

"Meeri"

shetlanninponi

Pikkuruinen Meeri-poni saapui meille syksyllä 2019. Ratsuna Meeri on ponien poni, se ei osaa kovin paljon mutta kiltisti puksuttaa joko Rollon hännässä tai taluttajan perässä. Osaa olla jääräpäinen, mutta talutusratsuna toimii myös taaperoilla. Kuten oletettavasti kaikki shettikset, myös Meeri rakastaa ruokaa ja on tehokas rehunkäyttäjä. Meerillä ei ole koskaan kiire mihinkään, ja lyhytjalkaisena kaverit joutuvat aina odottelemaan Meeriä. Se kun tulee "sitten joskus". Hoitaessa kiltti ja sille sopii kaikki. Meeri lähti takaisin omistajalleen oltuaan ylläpidossa Ratsuniemessä.

"Rollo"  RIP
suomenhevonen, s. 2002, sk. ~165cm

Rollo oli maailman kiltein (ja laiskin) ruuna. Sen kyytiin voi laittaa kenet tahansa, ja Rollo toimi vuosikausia ratsastusterapiaratsuna. Kentällä Rollo ei antanut mitään ilmaiseksi, vaan sitä piti oikeasti ratsastettava. Mutta kun tämän kaverin sai toimimaan, niin sehän sitten osasi temppuja yhtä pitkälle kuin ratsastajakin. Rollo osasi kulkea peräänannossa ja nostaa laukat vaikka paikaltaan, mutta jos ratsastajalla ei ollut ulko-ohja kunnolla kädessä, Rollo seikkaili mihin halusi, yleensä ruuan perään. Rollo toimi Rakuunakillan perinneratsuna useita vuosia sekä oli mukana Tuntemattoman sotilaan kuvauksissa. Rollon koulutustaso oli vaB. Rollo oli maastossa luotettava puksuttuja, joka tosin söi kaiken minkä sai suuhunsa. Rollon viimeisin keksintö oli jyrätä käynnissä haluamaansa paikkaan ratsastajien muuttuessa matkustajiksi. Hups. Rollo jouduttiin lopettamaan lokakuussa 2020 sen murrettua jalkansa kaverin potkun seurauksena. Suru ja ikävä on suuri.

Essi
pv-tamma, s. 2011, sk. 160

Tallin Queen of the universe. Välillä toimi tunneilla kuin unelma, välillä muistutti enemmän keinuhevosta. Silloin oli parempi vain istua kyydissä ja keskittyä hengittämiseen, Essin pukit näyttivät maasta hurjilta mutta tuntuivat selästä lähinnä pikkupotkuilta. Maastossa Essi oli ihan huippu, ja "kakkosena" paras hevonen kaikista. Se piti huolen siitä, että jonossa kukaan ei etuillut vaan kaikki pysyivät kiltisti Essin takana tilanteessa kuin tilanteessa. Essi myytiin yksityiskäyttöön.